Egentligen har jag inte så värst mycket att visa just för tillfället. Min Ludens ESR-mätare är snart helt klar, sånär på att batterihållaren saknas. Men det där med miniatyrisering är något jag egentligen gillar, men det känns som om jag legat av mig lite, då jag ritat ganska så glest mellan komponenterna denna gången. Å andra sidan inget problem, så länge det gör sin funktion. Ser bara lite B:igt ut…

Fick min Proxxon borrmaskin och kunde härom veckan börja borra som aldrig förr. Men när man har en lättare synskada så blir allting svårare och precisionen sämre. Skall nog skaffa nån sorts kamera att montera på borrmaskinen, så att jag lite bättre ”ser” vad jag håller på med. Det är därför som jag vägrar visa undersidan i dagsläget.

Jag kunde inte heller testa ESR-mätaren när allt vart färdiglött. Eftersom elektroniken legat i dvala till och från så glömmer man bort hur man tänkte från första början. Efter att jag lött kretskortet så kom jag på att jag hade tänkt använda mig utav en tlv2772 istället för en tl062, men gjorde kretskortet för att passa den sistnämnda. Den skarpsynte har redan sett att jag tryckt i en tl072, vilket är fel och fungerar inte alls. tl062 är gjord för enkelspänning och står specificerad på originalritningen. Men i grunden är det viktigaste ”att” jag kommer igång med skapandet, inte att jag måste göra allting rätt från första början. Dessutom är regulatorn overkill, men det var den jag hade till hands.

Det är ganska bra att få kretskortet i handen efter man skapat det i datorn. Allt handlar om att pröva sin utrustning, se hur pass långt den kan ta mig. Ledbanor på 0,4 mm borde inte vara några som helst problem, men 1mm, ja det känns ju ganska onödigt såvida det inte är befogat! Liksom mellanrummet mellan komponenterna. Vilket ter sig lite konstigt när man inser att man inte riktigt får plats med kondensatorerna bred vid transformatorn. ”Tänkte inte på det…” Sedan har vi det där med dubbelsidigt. Har sett diyare som gör genomplättering av vias, men frågan är om det inte är bättre att låta någon annan göra dubbelsidigt, så får jag hålla mig till enkelsidigt så länge. Fast efter att ha tittat på youtube så blir man allt lite sugen på att testa olika metoder med.