Kom igen, börja kreativt skapande!

Jag vet, än så länge skriver jag en massa svammel på denna hemsidan. Men såhär i starten är det många aspekter att ta in. Hur sjutton hittar man ett tema som man trivs med? Vill ju ha nånting att växa i… Nånstans är hemsidan ett medel för att konkretisera en livsförändring i mitt liv. Jag prövade att blogga förut, men det känns för anonymt, för svårfunnet. Dessutom blev jag alltid lite uttråkad efter ett tag med bloggningens begränsningar. Att ha hemsida må vara 90-tal, men å andra sidan så struntar jag väl i det!

Kreativitet
Skapandet och därmed kreativiteten har gått som vågor genom mitt liv, men ändå någonting jag burit med mig under alla dessa år. Men arbetet som jag har i dagsläget är knappast kreativt, även om mina arbetsuppgifter delvis kretsar kring det kreativa, så känns det inte som om jag har något mandat att skapa fritt från hjärtat. Det är nog många företag som inte tar till vara på sina anställdas kreativitet. Arbetsuppgifterna är själsdödande, företagsstrukturen gammalmodig och så vidare. Själv jobbar jag på ett familjeföretag, där chefen (pappan) inte är särskilt bra på att uppmuntra och vi pratar ofta om den berömda kniven i ryggen. Han begriper inte att han förstör för sig själv, för företaget och för sina anställda.
En dag ifrågasatte jag min kreativitet, jag upplevde väl total öken antar jag. Jag började googla på ”kreativa människor” och vet inte vad jag väntade mig hitta. Jag vet att man skall ta artiklar på nätet med en nypa salt, men när jag hamnade på denna artikel ”18 saker om kreativa människor du bör känna till”, så kunde jag inte låta bli att skriva under på nästan varenda punkt!

Men det vore en skam om man inte började ta vara på sin kreativitet. Att inspirera sig till att bryta ny mark kan vara en omtumlande och lite skrämmande resa. Senaste tiden har jag satsat på mina hobbys som aldrig förr. För tjugo år sedan hade jag inte ekonomi till det, vilket jag idag på sätt och vis har. Redan tidigt i livet så insåg jag att jag aldrig kommer ha någon familj och därmed måste jag fylla livet med någonting annat. Den insikten blir allt viktigare och viktigare. Man borde kanske socialiserat med andra människor mer, men annan bråte kom i vägen.

Men ibland fastnar man i sig själv och kommer inte vidare. Men det kreativa skapandet handlar ju om att i första hand våga utmana sig själv, släppa taget och hitta sin inspiration i livet. Vad är det som motiverar dig? Vad är det som får dig till att skapa kreativt? Egentligen handlar det om våra intressen för olika ting, vilket också förändras underlivets gång. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att börja påta i jorden, vilket var otänkbart för tjugo år sedan. Får jag dessutom blanda in teknik så blir jag ännu mera inspirerande!